გურმანის სვეტი
ადესის წვენის ფელამუში
ინგრედიენტები:

ადესის ყურძნის წვენი - 1.5 ლიტრი
სიმინდის ფქვილი - 300 გრამი
შაქარი - 200 გრამი [გემოვნებით]

მომზადება:

ყურძნის წვენი ჩავასხათ სქელძირიან თუნუქის ქვაბში და ვადუღოთ ნელ ცეცხლზე. ადუღების მერე მოვაშოროთ ქაფი. ქვაბიდან გადმოვიტანოთ დაახლოებით 250 გრამი წვენი და გავაცივოთ. დარჩენილი წვენი კი ვადუღოთ 15 წუთი.

გაცივებულ წვენს დავაყაროთ წვრილად გაცრილი სიმინდის ფქვილი და კარგად მოვურიოთ, სანამ არ მივიღებთ ერთგვაროვან მასას.

წვენის დუღილის პროცესში მორევის შეუჩერებლად ჩავასხათ მიღებული მასა და ვხარშოთ შესქელებამდე, სანამ არ გაუქრება ფქვილის სუნი, დაახლოებით 30 წუთი.

ფელამუში ცხლად დავასხათ თეფშზე და გემოვნებით მოვაყაროთ გახეხილი თხილი ან ნიგოზი.
| Print |  E-mail
FaceBook Twitter Google
სხვა მასალები ამ კატეგორიიდან






ინტერნეტში სააღდგომო დესერტის (პასკის) ძალიან ბევრ რეცეპტს
შეხვდებით,
14:26 / 06.04.2018
ინტერნეტში სააღდგომო დესერტის (პასკის) ძალიან ბევრ რეცეპტს შეხვდებით,
16:01 / 05.10.2017
15:20 / 04.10.2017
17:13 / 07.09.2017
რედაქტორის რჩევით
ბოლო ერთი წლის განმავლობაში რელიგიური ორგანიზაციის წევრობის
სოხუმის სახელმწიფო უნივერსიტეტის პროფესორმა ზურაბ
ზუგდიდის ბოტანიკურ ბაღში მიმდინარე სარეკონსტრუქციო სამუშაოების დროს,
ცოცხალი ისტორიები
მარიამ კოდუა - ფერმერი
ლელა ქებურია - პარლამენტარი
ემზარ კვარაცხელია - ლგბტ აქტივისტი
ლევან ღურწკაია - სკოლის დირექტორი