მზარეულის მაგიდა
ამოლესილი ლობიო მეგრულად
ინგრედიენტები:

ლობიო - 500 გრამი
ხახვი - 150 გრამი
პრასი - 1 ღერი
ნიორი - 5-6 კბილი
ქონდარი 5-8 გრამი
ოხრახუში - 10 გრამი
ნიახური - 10 გრამი
ქინძი - 20 გრამი
მარილი და წიწაკა გემოვნებით

მომზადება:

500 გრამი ლობიო გავარჩიოთ, გავრეცხოთ, ჩავყაროთ ქვაბში დავასხათ წყალი და გავაჩეროთ მთელი ღამე. წყალი დილით გადავუღვაროთ და ისევ დავასხათ იმდენი წყალი, რომ ლობიოს ფარავდეს. დავდგათ საშუალო ცეცხლზე და ვხარშოთ სანამ ლობიო კარგად არ დარბილდება, პერიოდულად ვურიოთ, თუ წყალი დააკლდა დავუმატოთ მხოლოდ ადუღებული. შემდეგ ქვაბიდან გადმოვწუროთ ლობიოს ნახარში, ხოლო მარცვლები კარგად ამოვლესოთ. მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, ნიორი და მწვანილი, მარილი და წიწაკა გემოვნებით. გადმოწურული სითხე ამოლესილ ლობიოში ისევ ჩავასხათ და ავურიოთ. ადუღების შემდეგ დავაფაროთ სახურავი და ნელ ცეცხლზე ვადუღოთ 10-15 წუთის განმავლობაში.
| Print |  E-mail
FaceBook Twitter Google
თეგები ლობიო / ხახვი /
სხვა მასალები ამ კატეგორიიდან






„ტიბუ“ სამეგრელოში ძველი, ტრადიციული წვნიანია.
15:09 / 14.01.2019
„ტიბუ“ სამეგრელოში ძველი, ტრადიციული წვნიანია.






ჭყინტი ყველის ამოყვანა არც თუ ისე რთულია და მონდომების
შემთხვევაში
13:56 / 12.01.2019
ჭყინტი ყველის ამოყვანა არც თუ ისე რთულია და მონდომების შემთხვევაში






ჩხოროწყუში, მუხურის მეფუტკრეობის ბაზაზე პირველი აგროტურისტული
ფესტივალი გაიმართა.
16:32 / 23.08.2018
ჩხოროწყუში, მუხურის მეფუტკრეობის ბაზაზე პირველი აგროტურისტული ფესტივალი გაიმართა.






ინტერნეტში სააღდგომო დესერტის (პასკის) ძალიან ბევრ რეცეპტს
შეხვდებით,
14:26 / 06.04.2018
ინტერნეტში სააღდგომო დესერტის (პასკის) ძალიან ბევრ რეცეპტს შეხვდებით,
ლაივპრესის სტუდია
„დისკუსია ლაივპრესში“ ზუგდიდის მუნიციპალიტეტის ახალგაზრდული პოლიტიკის პრიორიტეტებზე ვისაუბრეთ.
ვიდეორეპორტაჟი
ცოცხალი ისტორიები
დემეტრე ლიპარტია - აგრარულ მეცნიერებათა დოქტორი
გრიგოლ დაგარგულია - აგვისტოს ომის რეზერვისტი
დიანა ქაჯაია - აბიტურიენტი