მზარეულის მაგიდა
ამოლესილი ლობიო მეგრულად
ინგრედიენტები:

ლობიო - 500 გრამი
ხახვი - 150 გრამი
პრასი - 1 ღერი
ნიორი - 5-6 კბილი
ქონდარი 5-8 გრამი
ოხრახუში - 10 გრამი
ნიახური - 10 გრამი
ქინძი - 20 გრამი
მარილი და წიწაკა გემოვნებით

მომზადება:

500 გრამი ლობიო გავარჩიოთ, გავრეცხოთ, ჩავყაროთ ქვაბში დავასხათ წყალი და გავაჩეროთ მთელი ღამე. წყალი დილით გადავუღვაროთ და ისევ დავასხათ იმდენი წყალი, რომ ლობიოს ფარავდეს. დავდგათ საშუალო ცეცხლზე და ვხარშოთ სანამ ლობიო კარგად არ დარბილდება, პერიოდულად ვურიოთ, თუ წყალი დააკლდა დავუმატოთ მხოლოდ ადუღებული. შემდეგ ქვაბიდან გადმოვწუროთ ლობიოს ნახარში, ხოლო მარცვლები კარგად ამოვლესოთ. მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, ნიორი და მწვანილი, მარილი და წიწაკა გემოვნებით. გადმოწურული სითხე ამოლესილ ლობიოში ისევ ჩავასხათ და ავურიოთ. ადუღების შემდეგ დავაფაროთ სახურავი და ნელ ცეცხლზე ვადუღოთ 10-15 წუთის განმავლობაში.
| Print |  E-mail
FaceBook Twitter Google
თეგები ლობიო / ხახვი /
სხვა მასალები






ზუგდიდის სოფელ ახალსოფელში მცხოვრები ბელა კვარაცხელიას გებჟალია
განსაკუთრებით გემრიელია.
18:22 / 18.03.2019
ზუგდიდის სოფელ ახალსოფელში მცხოვრები ბელა კვარაცხელიას გებჟალია განსაკუთრებით გემრიელია.






კუბდარი ერთ-ერთი ყველაზე ცნობილი სვანური კერძია, რომელსაც ასევე
განსაკუთრებული ადგილი უჭირავს ქართულ სამზარეულოში.
00:00 / 26.02.2019
კუბდარი ერთ-ერთი ყველაზე ცნობილი სვანური კერძია, რომელსაც ასევე განსაკუთრებული ადგილი უჭირავს ქართულ სამზარეულოში.






მეგრულ ხაჭაპურს წინაპრები ჯარგვალში, შუაცეცხლზე აცხობდნენ.
16:02 / 25.01.2019
მეგრულ ხაჭაპურს წინაპრები ჯარგვალში, შუაცეცხლზე აცხობდნენ.






„ტიბუ“ სამეგრელოში ძველი, ტრადიციული წვნიანია.
15:09 / 14.01.2019
„ტიბუ“ სამეგრელოში ძველი, ტრადიციული წვნიანია.
დღის ფოტო
ცოცხალი ისტორიები
დემეტრე ლიპარტია - აგრარულ მეცნიერებათა დოქტორი
გრიგოლ დაგარგულია - აგვისტოს ომის რეზერვისტი
დიანა ქაჯაია - აბიტურიენტი