გოგრის მაფინები გვანცასგან
ყველამ ვიცით, რომ გოგრა გემრიელთან ერთად სასარგებლო
პროდუქტია. მისი გემოვნური თვისებები იძლევა შესაძლებლობას, რომ
გოგრისგან მომზადდეს მრავალფეროვანი კერძები. მათ შორის დესერტები.
არტ-ჰაუსის მენეჯერმა გვანცა აბსანძემ გოგრის სუპის მომზადება უკვე
გვასწავლა, ამჯერად ის უგემრიელესი მაფინების რეცეპტს გვიზიარებს.
საჭირო მასალა:
გოგრის ფაფა 400 გრ
შედედებული რძე 150 მლ. (1 ც.)
კვერცხი 2ც.
სახამებელი 2ს.კ.
ვანილი 10 გრ.
გამაფხვიერებელი 1ჩ.კ.
დარიჩინი ნახევარი ჩ.კ.
მომზადება:
შედედებული რძე და მოხარშული გოგრის პიურე კარგად ავზილოთ. დავამატოთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი, სახამებელი, ვანილი და ხელით ისევ კარგად დავამუშაოთ. დავამატოთ კვერცხი. მიღებული მასა გავანაწილოთ მაფინების ფორმებში. ვაცხობთ 20-25 წუთი, 150 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.
მოსართავ კრემს ვამზადებთ 80 გრ შაქრის პუდრისა და 200 გრამი ნაღებისგან. შეგიძლიათ მასა სხვადასხვა ფრად შეღებოთ და ფერადი მაფინები გააკეთოთ.
საჭირო მასალა:
გოგრის ფაფა 400 გრ
შედედებული რძე 150 მლ. (1 ც.)
კვერცხი 2ც.
სახამებელი 2ს.კ.
ვანილი 10 გრ.
გამაფხვიერებელი 1ჩ.კ.
დარიჩინი ნახევარი ჩ.კ.
მომზადება:
შედედებული რძე და მოხარშული გოგრის პიურე კარგად ავზილოთ. დავამატოთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი, სახამებელი, ვანილი და ხელით ისევ კარგად დავამუშაოთ. დავამატოთ კვერცხი. მიღებული მასა გავანაწილოთ მაფინების ფორმებში. ვაცხობთ 20-25 წუთი, 150 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.
მოსართავ კრემს ვამზადებთ 80 გრ შაქრის პუდრისა და 200 გრამი ნაღებისგან. შეგიძლიათ მასა სხვადასხვა ფრად შეღებოთ და ფერადი მაფინები გააკეთოთ.