მეგრული ყველის უნიკალური სახეობები და მისი ევროპული პოტენციალი
გადაცემაში „პირისპირ ლაივპრესთან“ ყველის ისტორიის მკვლევარმა ანა
მიქაძე ჩიკვაიძემ
ქართული ყველის ისტორიაზე და ამ პროდუქციის წარმოებაში არსებულ
გამოწვევებზე ისაუბრა. მკვლევარი ასევე საუბრობს იმ პრობლემებზე რაც
ქართულ ყველს ევროპის ბაზარზე გატანას უშლის ხელს, სტანდარტებზე
რომლის დაცვაც აუცილებელია ექსპორტის პირობებში.
გარდა ამისა გადაცემაში თქვენ ნახავთ ანა მიქაძის და მასთან ერთად ყველის რამდენიმე ტექნოლოგის მიერ ზუგდიდში, კოლხური ღვინის ფესტივალზე მოწყობილ ყველის კუთხეს. ღონისძიებაზე ცნობილ მეყველეებს 30-მდე ქართული ყველის სახეობა ჰქონდათ წარმოდგენილი.
გარდა ამისა გადაცემაში თქვენ ნახავთ ანა მიქაძის და მასთან ერთად ყველის რამდენიმე ტექნოლოგის მიერ ზუგდიდში, კოლხური ღვინის ფესტივალზე მოწყობილ ყველის კუთხეს. ღონისძიებაზე ცნობილ მეყველეებს 30-მდე ქართული ყველის სახეობა ჰქონდათ წარმოდგენილი.